MXoN 2024 – Team Croatia

Matija Kelava, David Petanjek i Matija Šterpin uspješno su odradili nastup na MXoN-u. Kvalifikacijom u B finale naši dečki su ostvarili dobre rezultate.
Kelava je zauzeo 25, Petanjek 28, a Šterpin 33 mjesto. Hrvatska reprezentacija je zauzela 32. mjesto.

Pitali smo Davida Petanjeka kakvi su mu dojmovi…
-Poseban osjećaj koji se ne može opisati riječima. Ovo treba doživjeti. Vrijeme na služi i ide nam u korist. Na treningu sam imao mali problem s motorom. U klasi Open sam jedini nastupio na 250-ici, te zauzeo 33. poziciju.

Staza je bila jako mekana, te se mijenjala iz kruga u krug. Tehnički je dosta zahtjevna i traži veliku koncentraciju vozača.

Drago mi je da sam doživio ovo iskustvo i stao na rampu s najboljim svjetskim vozačima. Oni ne smatraju motocross sportom, već poslom. Ističu se po svemu, ne samo po vožnji.

Uglavnom, nešto posebno.

Na cijeli vikend osvrnuo se vođa puta i sportski direktor discipline Motocross, gospodin Miljenko Pernar:
Naši vozači su sudjelovanjem na ovom natjecanju dobili priliku okušati se s najboljima, te vidjeti kako i Hrvatska stoji u usporedbi s drugim zemljama.

Cijelo putovanje je prošlo u iznimno pozitivnoj atmosferi i ovo je bilo veliko priznanje i iskustvo za naše reprezentativce. U Matterley Basinu smo bili u društvu i našeg Roka Cebovića koji je sudjelovao na Yamaha BluCru kupu, u kojem je u klasi MX65 ostvario 24. rezultat.

Ne smijemo ni zanemariti i činjenicu da smo puno slobodnih trenutaka proveli i odgovarajući na poruke, te čitajući komentare podrške naših navijača i prijatelja vozača iz domovine. Hvala svima!

Veliko priznanje i iskustvo za sve naše reprezentativce biti dio tako značajne svjetske manifestacije. Također je bilo veliko zadovoljstvo provesti vikend i u društvu naših susjeda i prijatelja iz Slovenije, Tima Gajsera, Jake Peklaja i Jana Pancara. Uz nas su bili i Antonio Raković, Jurica Cebović i Dejan Opet.
Svi zajedno smo dočekali super finalnu utrku, te navijali za Tima koji je superiornom vožnjom ostvario pobjedu na ovom prestižnom natjecanju.

.